Φωτογραφία: cyclades24.gr

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Πάρο όταν το τουριστικό σκάφος «ΚΑΛΛΙΣΤΟ» έπεσε πάνω σε δυο αραγμένα ιστιοπλοϊκά, τα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ» και «ΑΣΤΑΡΤΗ».
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα και ενώ το ιστιοπλοϊκό και το καταμαράν ήταν προσδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του παλαιού λιμένα Παροικιάς Πάρου, χωρίς επιβαίνοντες «ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ» στο οποίο επέβαιναν εικοσιτέσσερις επιβάτες και δεκατέσσερα μέλη πληρώματος προσέκρουσε στα δύο σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον ανωτέρω προβλήτα.
Οπως γράφει cyclades24.gr στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε αναφορικά με το »ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ», καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.
Αναφορικά με το »ΑΣΤΑΡΤΗ», διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το »ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ», διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.
Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.
Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών ανωτέρω σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.