Ασφαλιστικό: Βαρύς ο πέλεκυς για εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου -Τι χάνουν

Βαρύς πέφτει o πέλεκυς για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 
Με τις νέες ρυθμίσεις θα αρχίσουν να καταγράφουν απώλειες από την αύξηση εισφορών και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των νέων συντάξεων, ενώ επιπλέον ψαλιδίζονται μερίσματα, εφάπαξ και οι υψηλές συντάξεις.
Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα μετρήσουν μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους που θα φτάνουν μέχρι και τα 80 ευρώ μηνιαίως, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών τους.  Όσοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 13 Μαΐου θα δουν τη σύνταξή τους να υπολογίζεται με τον νέο τρόπο και θα υποστούν απώλειες 10%-25%. Στους μεγάλους χαμένους συγκαταλέγονται οι υψηλόμισθοι, με ασφάλιση πάνω από 35 χρόνια.
Οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πολλαπλές απώλειες:
  • Μειώνεται το μέρισμα από τα τέλη Ιουνίου για 280.000 δημοσίους υπαλλήλους, που το εισπράττουν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Το μέρισμα ψαλιδίζεται 35%-40% αναδρομικά από 1/1/2016.
  • Μειώνεται το εφάπαξ με περικοπή άνω του 15% για το εφάπαξ των 34.000 δημοσίων υπαλλήλων που περιμένουν το βοήθημα από τον Σεπτέμβρη του 2013. Με τον νέο τύπο το βοήθημα «κουρεύεται» και ξεπαγώνει. 
  • «Κουρεύονται» από τον Ιούνιο όλες οι κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά (1.820 καθαρά) κατά το υπερβάλλον ποσό και θα δίνονται πλέον μειωμένες μέχρι 31/12/2018.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.