Φωτογραφία: Sooc

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το eurogroup της  24ης Μαΐου και η κυβερνητική ηγεσία ποντάρει στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στην οριστικοποίηση των αποφάσεων για τον «οδικό χάρτη» του χρέους, ώστε να μπορέσει,  επικοινωνιακά τουλάχιστον, να γυρίσει σελίδα.
Στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται με ιδιαίτερη προσοχή το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες όλοι να διατηρησουν  χαμηλούς τόνους, να παραμείνουν προσγειωμένοι και να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς της δουλειάς τους «χωρίς πανηγυρισμούς».
Πρώτη προτεραιότητα παραμένει να ολοκληρωθει η τελική αξιολόγηση και να υπάρξει συμφωνία. Σήμερα, η προσοχή του οικονομικού επιτελείου στρέφεται στην τηλεδιάσκεψη του euroworkinggroup. Στόχος είναι να δοθεί το «πράσινο» φως για το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον «κόφτη» και τα μέτρα-φοροκαταιγίδα ύψους 1% του ΑΕΠ. Επιπλέον, κρίσιμο είναι και το ραντεβού του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ΤζακΛιου, με βασικό «μενού» το ελληνικό χρέος.
Ο τελευταίος κάβος
Τελευταίος ‘κάβος’ για την κυβέρνηση είναι η ψηφοφορία του νομοσχεδίου-σκούπα, η έγκριση του οποίου θα της λύσει τα χέρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr η ψήφισή του αναμένεται την επόμενη Κυριακή, με τη συζήτηση να ξεκινά το Σαββατο. Ίδια, δηλαδη, ακριβώς διαδικασία με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό!
Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι «το ηθικό των βουλευτών είναι καλό. Θα περάσει άνετα», εξηγώντας ότι το μεγάλο δέλεαρ δεν είναι άλλο από το χρέος. Ενδεικτικό δε της άνεσης που υπάρχει είναι ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής έβαλαν πλάτη και οι 153, δίχως να διαφοροποιηθεί κανείς (ούτε από τους «53»).
Σε Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη
Ο κ. Τσίπρας αρχίζει εκ νέου ένα κύκλο ταξιδιών εντός και εκτός συνόρων:
• Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, όπου και θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη για τα εγκαίνια των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.
•Λίγες μέρες αργότερα, στις 20 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει για τη Ρώμη. Στην Ιταλική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των σοσιαλιστών ηγετών, όπου και θα πάρει μέρος ως παρατηρητής.  Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Τσίπρας είχε δώσει το «παρών» ανταποκρινόμενος στο άτυπο τότε κάλεσμα του Φρανσουά Ολάντ σε εκδήλωση των προοδευτικών ηγετών ενάντια στη λιτότητα. 
•Τέλος, μία μόλις μέρα πριν το κρίσιμο eurogroup, στις 23 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούποληγια να μετέχει στη πολυμερή συνέλευση του ΟΗΕ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.