Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ».
Τα παιδιά με τις ιδιαίτερες ικανότητες, παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Αργοναυτική εκστρατεία, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Η παρουσία μου σήμερα εδώ,  έχει ιδιαίτερη σημασία.
Το λέω αυτό, με την έννοια ότι δεν ερχόμαστε στις δραστηριότητες του Σωματείου “Η Αργώ” από υποχρέωση, αλλά από αγάπη. Θέλουμε να είμαστε κοντά σας. Αντλούμε δύναμη από το έργο που επιτελείτε, ώστε να πάρουμε κουράγιο και δυνάμεις για να εκτελέσουμε το δύσκολο, αλλά ευκολότερο από το δικό σας, έργο.  Ως  Δήμος, δεν είμαστε τόσο κοντά σας όσο νιώθουμε μέσα μας, όσο θα θέλαμε. Υπάρχει η παρουσία, η ηθική στήριξη, η βοήθεια μέσω δράσεων που είναι υποχρέωση να παρέχει ο Δήμος.  Δυστυχώς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουμε ουσιαστικά πράγματα ώστε οι δομές αυτές, να αποκτήσουν τις απαιτούμενες ανέσεις και να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχει το Σωματείο “Η Αργώ”. Σήμερα είναι η μέρα των παιδιών. Στεκόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στην Πρόεδρο κα Παπαστελιανού και όλο το επιτελείο του Σωματείου, για το εξαιρετικά δύσκολο, επίπονο αλλά ουσιαστικό έργο και τις προσπάθειες που κάνετε. Θα ήθελα να συγχαρώ το 5ο Δημοτικό σχολείο, τη διοίκηση και  τα παιδιά για τη σταθερή συνεργασία με την Αργώ. Ελπίζω ο Δήμος Πειραιά να μπορέσει να μπει στους χορηγούς και στις συνεργασίες του Σωματείου για να στηρίξει με πιο ουσιαστικό τρόπο την Αργώ.  Εύχομαι μια ακόμα καλύτερη χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλους,  στα παιδιά και σε όσους εργάζονται τόσο εδώ όσο και στη δομή στα Καλύβια.  Είστε όλοι  αξιέπαινοι».

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» κυρία Δέσποινα Παπαστελιανού, δήλωσε:
«Πάντα κλείνουμε τη σχολική χρονιά με αυτή τη  γιορτή. Είναι η χαρά των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Αυτό που κάνουν και προσπαθούν να το δείχνουν και εδώ, είναι σπουδαίο.  Μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γίνεται σημαντική δουλειά και θέλουμε να αναδεικνύεται. Θέλω να πω χίλια ευχαριστώ στον Δήμαρχο μας Γιάννη Μώραλη, γιατί είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν δίπλα μας πριν γίνει Δήμαρχος.  Τον ευχαριστώ».

Ο Διευθυντής του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» κ. Πάρις Παπασωτηρίου, επισήμανε: :
«Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι πάντα σε συνεργασία με κάποιο Δημοτικό σχολείο. Φέτος είναι μαζί μας το 5ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά με το οποίο έχουμε μια στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Το θεατρικό και όλες οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, είναι η  προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά αρκετούς μήνες και είναι ένα κομμάτι από το ψυχοεκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Μας αρέσει αυτή η συνύπαρξη μεταξύ συνηθισμένων παιδιών με παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες».

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.