Το δημοκρατικό μέτωπο που συγκροτεί ο Μητσοτάκης
Ένα από τα τελευταία ραντεβού που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού, πριν η ΝΔ μετακομίσει στο επόμενο δεκαπενθήμερο στη νέα έδρα της στο Μοσχάτο, είναι με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών της χώρας. Η συνάντηση είναι στις 11 σήμερα το πρωί , στην αρχή μιας κρίσιμης εβδομάδας και εντάσσεται στον κύκλο των επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των θεσμών.
Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι είναι αποφασισμένος να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς Τσίπρα, αμέσως μετά τις εκλογές, ξεκαθαρίζοντας από σήμερα ότι ο σεβασμός και η ανεξαρτησία των θεσμών θα επανέλθουν. Η αναφορά αυτή έχει να κάνει όχι μόνο με τη δικαιοσύνη, αλλά και με τον εκλογικό νόμο που εισάγεται στην Ολομέλεια και ψηφίζεται την Τετάρτη, αλλά και τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, η πρώτη φάση της οποίας, θα ολοκληρωθεί σήμερα με την παρουσίαση της short-list, από τη Γενική Γραμματεία Τύπου.
Ως προς τις τηλεοπτικές άδειες, όπως έχει δηλώσει ήδη η Συγγρού, η επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, το οποίο σύμφωνα με στενό συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Παππάς και η κυβέρνησή του αδρανοποίησε για να προωθήσει τα αυταρχικά σχέδιά του».
Το ίδιο θα ισχύσει και για τον εκλογικό νόμο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία συγκεντρωθεί κατά την ψηφοφορία αυτής της Τετάρτης, θα ακυρωθεί από αντίστοιχη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, καθώς σκοπεύει να ανοίξει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, μόλις η κυβέρνησή του λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Προς την κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να συγκροτήσει ένα μέτωπο από δημοκράτες, όπως έχει πει, βουλευτές, απέναντι στην κυβέρνηση.
«Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα, που θα τον κρατήσει - όπως εκείνος πιστεύει - μέσα στις πολιτικές εξελίξεις και μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του» σημείωνε στο newpost στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη τόσο για τον εκλογικό νόμο, όσο και για το νέο δημοψήφισμα που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.