Δουκάκης: Τα μέτρα λιτότητας δεν θα έχουν αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία

"Δεν πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας, που προωθεί η Ευρώπη θα έχουν αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία" τονίζει ο Μάικλ Δουκάκης στην "Καθημερινή της Κυριακής"

Τις απόψεις του για την κρίση στην ελληνική οικονομία, αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, αναλύει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Μάικλ Δουκάκης. Ο ομογενής που διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα εκ μέρους των Δημοκρατικών το 1988 αναφέρει ότι δεν πιστεύει ότι τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η Ευρώπη θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία και παράλληλα, ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, ώστε «να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι αυτή η πολιτική δεν έχει νόημα».
Επιπλέον, ο κ. Δουκάκης επιρρίπτει ευθύνες και στις ΗΠΑ για την εκδήλωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη. «Είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης ανάμειξης της Αμερικής στο θέμα της Μέσης Ανατολής, που ξεκίνησε με τη βλακώδη εισβολή στο Ιράκ», λέει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα οι ομογενείς, αναφέρει: «Δεν είναι σίγουρος ότι θα το υποστήριζα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας».
Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο που διανύουν οι ΗΠΑ, ο κ. Δουκάκης βρίσκει κενά στην πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι φαίνεται να επιλέγουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.