Νέα εισαγγελική έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009
Νέος δικαστικός γύρος ανοίγει για το θέμα του ελλείμματος του 2009 μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δύο δημοσιεύματα.
Ειδικότερα, πρόκειται για δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (29 και 31 Αυγούστου ) με τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά -Η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».
Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαβίβασε τα δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητώντας να διερευνηθεί το περιεχόμενό τους και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες αναιρέθηκε η απαλλαγή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου όσον αφορά στο σκέλος της κακουργηματικής κατηγορίας που του είχε απαγγελθεί μετά από πρόταση που είχε κάνει η κυρία Ξένη Δημητρίου όταν κατείχε ακόμα τη θέση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Τον τελικό λόγο για το εάν ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ θα καθίσει στο εδώλιο και για το κακούργημα της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.