Μαξίμου: Διαστρεβλώνουν τα όσα είπε ο Μοσκοβισί για την Ελλάδα και το ευρώ
Εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Αθήνας και δανειστών με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης , η οποία αποτελεί μεγάλο βραχνά για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν ανοιχτές «κεραίες». Πίσω από τις δηλώσεις των τελευταίων ωρών από το Βερολίνο, βλέπουν την πρόθεση να πιεστεί η Αθήνα για να κάνει υποχωρήσεις. Και είναι ενήμεροι για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συσκέψεις με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα. Όπως επίσης και για μια επικείμενη πρόταση προς την ελληνική πλευρά, ώστε  να υπάρξει υπέρβαση του αδιεξόδου.
O πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από τη Σερβία και αναμένεται- κατά πληροφορίες του iefimerida- να έχει συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο.
Ετοιμάζουν εναλλακτικές
Πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν στο iefimerida για την πρόταση των δανειστών πως «μένει να επιβεβαιωθεί αν θα την καταθέσουν». Εξ’ αυτού του λόγου, θεωρείται βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ θα επιχειρήσουν να καταστρώσουν σχέδιο για πιθανές εναλλακτικές με στόχο πάνω στο παζάρι να μπορέσει να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα.

Στα ανοιχτά ζητήματα πάντως, συγκαταλέγονται : η συμμετοχή ή όχι στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  η απαίτηση εκ μέρους της Ουάσινγκτον για προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων ύψους 4,5δις ευρώ, ο καθορισμός των πλεονασμάτων και τα μεσοπρόθεσμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Άγνωστο πως θα αντιδράσουν αν σφίξει ο κλοιός
Κυβερνητικός παράγοντας, ερωτηθείς μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένη η Αθήνα να κάνει υποχωρήσεις απαντά πως «παραμένει άγνωστο τι θα κάνουμε αν βρεθούμε μπροστά σε μια επώδυνη πρόταση από τους δανειστές».
Για το λόγο αυτό-προφανώς- υπάρχει και το αλαλούμ δηλώσεων από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις οποίες άλλοι ανοίγουν «παράθυρο» για εκλογές, άλλοι για δημοψήφισμα και άλλοι για μετωπική σύγκρουση.

Σκληρό ροκ σε Μητσοτάκη στη Βουλή
Τέλος, το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια αναμένεται σήμερα να χτυπήσει «κόκκινο» κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Θέμα που στο κυβερνητικό στρατόπεδο κρίνουν ότι είναι για αυτούς προνομιακό.
Μάλιστα, όπως λένε, σήμερα αναμένεται να ακουστεί πως «ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι εκτεθειμένος με τον ΔΟΛ και τον «Κήρυκα Χανίων», αλλά και ως κληρονόμος της διαπλοκής».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.