Φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, θα βρίσκονται οι δυνάμεις της αστυνομίας την Τετάρτη στον Πειραιά, λόγω δύο συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί το μεσημέρι.
Η «Χρυσή Αυγή» καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 3.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 3μμ, έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην ίδια περιοχή, η ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θα λάβει μέτρα προκειμένου οι συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων να βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας».
Αφορμή για τις διαδηλώσεις είναι η συζήτηση της δημοτικής αρχής αναφορικά με φήμες περί συνεργασίας του Δήμου με ΜΚΟ για την κατασκευή hotspot.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης, διαμένουν περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες και είναι προφανές ότι σχολείο να πάνε τα παιδιά των προσφύγων κάποια στιγμή ενώ θα έχουν παροχές υγείας και δυνατότητες εργασίας. «Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες» τόνισε ο κ.Μώραλης
«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι' αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.