Εμφάνιση 001new.jpg
Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου που βρίσκεται στη Πύριζα του Πεντελικού όρους, μία δράση που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου. Ο καθαρισμός διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασάρχη και των στελεχών του Δασαρχείου Πεντέλης.
Εμφάνιση 002.jpg
Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Φώτης Χρυσικός και Φωτεινή Βρύνα, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και Μέλος Μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Εμφάνιση 001.jpg
Στη δράση συμμετείχαν ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» και η Λέσχη Lions Πεντέλης «ΠΑΡΘΕΝΩΝ».

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Διοργανώνουμε σήμερα μία σημαντική κατά τη γνώμη μου δράση στο Πεντελικό Όρος, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Αρχικά διενεργήσαμε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης των νεροφαγωμάτων και διάνοιξης των δασικών δρόμων που οδηγούν στην Πύριζα, μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και μεγάλο μέρος των δρόμων είχε καλυφθεί από σπάρτα με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί επί αρκετά χρόνια. Η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δασικών δρόμων, μαζί με μια σειρά άλλους που συνεχίζουν να διανοίγονται, με τη βοήθεια χορηγιών εταιριών, που εξασφαλίστηκαν με ενέργειες του Σ.Π.Α.Π., θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Εμφάνιση 004.jpg
Επιπροσθέτως, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε σε μεγάλο βαθμό και να αναδείξουμε και πάλι αισθητικά τον πανέμορφο χώρο αναψυχής της Πύριζας, που είχε διαμορφωθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης τη δεκαετία του 80, ώστε να γίνει και πάλι προσβάσιμος, λειτουργικός και χρήσιμος για όλους τους επισκέπτες του Πεντελικού, θυμίζοντας μας έντονα τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Καθαρίσαμε το χώρο από μπάζα, σκουπίδια, ξερά κλαδιά και φύλλα. Με τη βοήθεια σύγχρονου κλαδοφάγου τα φύλλα και τα κλαδιά μετατράπηκαν σε ροκανίδι που διασκορπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας φυσικό λίπασμα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου, των Κυκλαδιτών της Νέας Πεντέλης και των Lions Πεντέλης, αλλά και των συμπολιτών μας, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά σήμερα ότι το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή μας και όχι μόνον, ενισχύεται καθημερινά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ και το «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον» που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ευχαριστώ για την παρουσία, την επίβλεψη και τις οδηγίες τους, τόσο το Δασάρχη, όσο και τα στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης. Ευχαριστώ ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Νίκο Σταθόπουλο, για την αρωγή και την προσφορά τους στη σημερινή διοργάνωση. Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή της Πύριζας, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας και φυσικά τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ. Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δράσεις μας, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική».

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews, τη Δ.ΕΠ.Α., την Εταιρία ΒΙΚΟΣ, τα σούπερ μάρκετ AB Βασιλόπουλος, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και TheMart, καθώς και την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.