Εμφάνιση Zoodoxos-lykovrysi.jpg
Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Λυκόβρυσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, παρευρέθη την περασμένη Πέμπτη 20 Απριλίου της Διακαινησίμου εβδομάδος, ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, ενώ παρέστη και στην περιφορά της εικόνας και της κάρας (σε φιλοξενία του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Λυκόβρυσης) του Αγίου Παρθενίου του θαυματουργού, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτη των καρκινοπαθών.
 Εμφάνιση timia kara episkopou lampsakoiu tou thaymatourgou.jpg
Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, (ονομάζεται κατά τη χριστιανικό εορτολόγιο η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την αμέσως επόμενη, την Κυριακή του Θωμά) της λαμπροβδομάδος όπως είθισται να αποκαλείται, «η Εκκλησία αναμιμνήσκεται των υπερφυών θαυμασίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία ως αέναη Ζωοδόχος Πηγή ιαμάτων θεραπεύει κάθε νόσο ψυχική και σωματική σε όσους προστρέχουν στα αγιάσματά της».
Όπως σημείωσε μετά την πανηγυρική δοξολογία ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: «Με τη θεία χάρη της ζωοφόρου Παναγίας μας γαληνεύει η ψυχή για να συμπορεύται και να στηρίζει τους αδύναμους και τους πάσχοντες, συνάνθρωπος γεμάτος προσφορά, αγάπη και αλληλεγγύη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.