Εμφάνιση 153acf2b9269cdc89d968d9466fc37e1_L.jpg
Στην Πεντέλη σε σύσκεψη κορυφής για την προστασία του Πεντελικού όρους βρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Σνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Τσατσαμπάς, καλεσμένοι, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Βλάσση Σιώμου.
Στη σύσκεψη που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ τον ΣΠΑΠ και το δήμο Πεντέλης ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης των δασών της περιοχής για την αντιπυρική περίοδο.
Εκ μέρους όλων των Συνδέσμων της Αττικής τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ο οποίος στάθηκε στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης με μέσα και υποδομές για θέματα πυρασφάλειας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η καταστολή μίας πυρκαγιάς είναι πολύ δυσκολότερη, πολύ επικινδυνότερη και πολύ δαπανηρότερη από την πρόληψη της. Στρεφόμενος προς τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ζήτησε την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή του για να λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης των Συνδέσμων από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε ό,τι αφορά τις ανάγκες για πυρασφάλεια, καθώς υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος, οι ορεινοί όγκοι της Αττικής να βρεθούν ανυπεράσπιστοι.
Ο υπουργός Νίκος Τόσκας απαντώντας, διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμος κατά την αντιπυρική περίοδο και υποσχέθηκε την άμεση προσωπική του παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών για την επίλυση της χρηματοδότησης των Συνδέσμων, στο πολύ ευαίσθητο ζήτημα της πυροπροστασίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.