Εμφάνιση anthokomiki 4.jpg
Στην «πρεμιέρα» της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 27 Απριλίου και θα ρίξει αυλαία στις 14 Μαΐου, παρέστη ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.
 Εμφάνιση anthokomiki 2.jpg
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τους εκθέτες, να θαυμάσει από κοντά τον μαγικό πολύχρωμο κόσμο των λουλουδιών και να συμμετέχει με τους φορείς της πόλης και το πλήθος επισκεπτών στην αναγέννηση και την ομορφιά της φύσης που πρεσβεύει κάθε χρόνο η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Να σημειώσουμε ότι πραγματοποιείται στο Άλσος Κηφισιάς, σε έναν μοναδικό χώρο με πανύψηλα δέντρα και γραφικό σχεδιασμό όπου οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στόλισαν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά.
 Εμφάνιση Antokomiki 1.jpg
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης μετά την επίσκεψή του αλλά και τους χαιρετισμούς που αντάλλαξε με τη Δημοτική Αρχή της πόλης: «Οι χώροι της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι πραγματικά ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αρώματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας, βάζουν χρώμα τη καθημερινότητά μας και προσφέρουν γαλήνη στη ψυχή. Αυτό άλλωστε ήταν και το φετινό μήνυμα της Έκθεσης: «Οι Θεραπευτικοί Κήποι», με την ευρύτερη έννοια της ευεργετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν οι κήποι στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία του ατόμου όπως υποστηρίζουν και οι διοργανωτές».
Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο Δήμαρχος το ενδιαφέρον του προκάλεσε ιδιαίτερα ο θεματικός «Κήπος του Ιπποκράτη» όπου παρουσιάζεται μέρος των σημαντικότερων φυτών (βοτάνων και δέντρων) με τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες που άφησε στις μελλοντικές γενιές ως παρακαταθήκη ο Ιπποκράτης μέσα από την έρευνα και την επιστημονική του τεκμηρίωση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.