brikan-ta-stoixeia-tou-listi-pou-krubotan-sti-ntoulapa

Τα στοιχεία του ληστή που για 14 ώρες είχε μείνει κρυμμένος στο διαμέρισμα του Π. Φαλήρου, και έγινε αντιληπτός αφού… αφόδευσε στην ντουλάπα, έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δράστης στις 3 Απριλίου 2017, μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα 8ουορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, και ήταν εκείνος που ανέδειξε την ασυνεννοησία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίας, η οποία οδήγησε στο φιάσκο και στην κατασκευή «σεναρίου» εκπαίδευσης για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος ήταν συνεργός ενός εκ των δύο δραστών, που είχαν συλληφθεί στην επίμαχη πολυκατοικία, του 35χρονου Αρμένιου Aramais Bagdasarian. Είχαν συλληφθεί μαζί στις 15 Μαΐου 2012 κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Εξέτισαν την ποινή τους στις φυλακές Κορυδαλλού και αποφυλακίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2013. Ο Αρμένιος είχε συλληφθεί ξανά την Πρωτομαγιά του 2014 για απλή σωματική βλάβη και αντιποίηση κατά συναυτουργία.
Οι τέσσερις δράστες, είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα, ακινητοποίησαν την 66χρονη ένοικο και την 55χρονη οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες. Τις έδεσαν με πλαστικά δεματικά (tire wrap) και τις φίμωσαν. Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Ο γιος της είχε δει στο κλειστό κύκλωμα την εισβολή και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι πρώτοι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφθασαν συνέλαβαν τον 40χρονο «Ιγκόρ» από τη Ρωσία, ο οποίος στο παρελθόν συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει 36 ένοπλες ληστείες, σε μία από τις οποίες είχε τραυματισθεί ελαφρά ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του από τα πυρά καλάσνικοφ. Μαζί του συνελήφθη και ο 35χρονος Αρμένιος, ενώ ο 41χρονος Mihail Ghenov από την Μολδαβία, ο οποίος το 2007 είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία κοσμηματοπώλη στην Καλλίπολη Πειραιά, αλλά και ενός πολίτη που είχε τρέξει σε βοήθεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε.
Ο 4ος συνεργός τους παρά τις έρευνες αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών δεν εντοπίστηκε, παρότι βρισκόταν κρυμμένος σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος. Ο ιδιοκτήτης αναζητώντας την… πηγή δυσοσμίας, καθώς ο δράστης είχε κάνει την ανάγκη του στο εσωτερικό μιας ντουλάπας, ήρθε αντιμέτωπος μαζί του, ο οποίος τον απείλησε και κατόρθωσε να διαφύγει. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του, οι αστυνομικοί τον αναζητούν σε συγκεκριμένους χώρους, ενώ δεν έχουν αποκλείσει το απομακρυσμένο ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.