ΟΠΑΠ: Στα 39 εκατ. η κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2017 - Κεντρική Εικόνα

Καθαρά κέρδη ύψους 39 εκατ. ευρώ εμφάνισε για το πρώτο τρίμηνο του 2017 ο ΟΠΑΠ.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 78,5 εκατ. ευρώ.

Τα Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) είναι αυξημένα κατά 5,3% στα 358,9εκ. (α’ τρίμηνο 2016: 340,7εκ.), παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς τάσεις μακροοικονομικά. Τόσο τα Αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς & Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση.

Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 78,5εκ. παραμένοντας οριακά χαμηλότερα έναντι των προσαρμοσμένων για την εισφορά 35% επί του GGR στα 78,8εκ., παρά την έκτακτη επιβάρυνση από τις απεργίες των πρακτόρων και τα πρόσθετα έξοδα για την ανάπτυξη και υλοποίηση των νέων έργων.

Τα καθαρά κέρδη είναι στα 39,0εκ. (προσαρμοσμένα α’ τριμήνου 2016: 42,8εκ.) σημειώνοντας πτώση κατά 8,7%, που αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και τον αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση. Ο Καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 82,6εκ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Οργανισμός έναρξη λειτουργίας των VLTs συνδυάζεται με συνεχιζόμενες ενέργειες για την έγκαιρη υλοποίηση όλων των νέων έργων (virtual games, SSBTs, υποδομές δικτύου).

Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ: Προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων

«Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς.

Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων.

Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.