Αποτέλεσμα εικόνας για SKREKAS
Ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε το ορυχείο Αμυνταίου, όπου έγινε η μεγάλη κατολίσθηση, και το χωριό Ανάργυροι.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Δ.Ε.Η., τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας.

Η κατολίσθηση απέχει λίγα μέτρα από το χωριό Ανάργυροι και τα πρώτα σπίτια καταστράφηκαν.         
      
Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Α.Η.Σ. Αμυνταίου, κατά κύριο λόγο, αλλά και Α.Η.Σ. Μελίτης εκ περιτροπής, συνολικής ισχύος 900 MW, τροφοδοτούνται από το ορυχείο αυτό και η λειτουργία τους συμβάλλει σημαντικά στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας. 

Επιπλέον, ο Α.Η.Σ. Αμυνταίου ζεσταίνει το χειμώνα, με την τηλεθέρμανση, τις ακριτικές περιοχές του Αμυνταίου, της Λεβαίας και του Φιλώτα στη Φλώρινα. 

Οφείλει η Κυβέρνηση και η διορισμένη απ’ αυτήν διοίκηση της Δ.Ε.Η.:

- Να δώσουν οριστική και άμεση λύση στο θέμα των κατοίκων των Αναργύρων.

- Να επιτρέψουν στα εξειδικευμένα στελέχη της Δ.Ε.Η. να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επαναφέρουν το ορυχείο σε λειτουργία με βιώσιμους όρους εκμετάλλευσης.

- Να μην αδρανήσουν, αλλά και να προγραμματίσουν από τώρα, ώστε να μην αφήσουν τους ακρίτες κατοίκους χωρίς θέρμανση την περίοδο του χειμώνα.

 - Να αναπρογραμματίσουν άμεσα τον ενεργειακό σχεδιασμό, ώστε η χώρα να μην κινδυνέψει από διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και ένα πιθανό black out, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, επικίνδυνες για τους ηλικιωμένους και ο τουρισμός είναι στη κορύφωσή του.

- Να διερευνήσουν άμεσα τα πραγματικά αίτια της καταστροφής, χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης. 

Δυστυχώς, αυτή η καταστροφή συμβαίνει μετά από δυόμιση χρόνια εγκληματικών επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχουν φέρει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί έμπρακτα, στο πλευρό των πληγέντων, αλλά και των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η.».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.