Την απόγνωση των Ελλήνων πολιτών από την κυβερνητική πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η έρευνα του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, μόλις το 13% του ελληνικού λαού δείχνει να εμπιστεύεται την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος κυμαίνεται στο 42%!

Παράλληλα, η έρευνα κατέγραψε την απογοήτευση των πολιτών για όλους τους τομείς λειτουργίας ενός κράτους, με τα ποσοστά να είναι αρκετά κάτω από τους μέσους όρους των κρατών μελών του Οργανισμού.

Ειδικότερα, στο σύστημα υγείας μόλις το 31% των πολιτών απάντησε πως είναι ικανοποιημένο, την ώρα που ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ φτάνει στο 70%. Για την Δικαιοσύνη «θετικά» απάντησε το 42% (μ.ο. ΟΟΣΑ 55%), την Παιδεία το 44% (μ.ο. ΟΟΣΑ 67%) και για την Αστυνομία το 69% (μ.ο. ΟΟΣΑ 77%).
Παράλληλα, η έρευνα αποτυπώνει τις αλλαγές που σημειώθηκαν και στη σύνθεση των δημοσίων δαπανών μετά την κρίση, τονίζοντας πως οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν πέρυσι στο 49% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των χωρών του Οργανισμού είναι στο 40,9% του ΑΕΠ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.