Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην περιοχή της Πεύκης, με τη μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου παρουσία του Δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσου Μαυρίδη και αιρετών της Διοίκησης του Δήμου.
Στον μεθεόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε νωρίτερα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.
Λίγο πριν τη λιτάνευση της εικόνας χειροθέτησε τον εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Σταθόπουλο με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους, όπου συμμετείχε πλήθος πιστών.
Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Κύριλλος προέτρεψε τους πιστούς «να ευγνωμονούμε τον Άγιο Παντελεήμονα, που διαθέτουμε υγεία και ειρήνη τις μέρες αυτές. Να μη θεωρούμε αυτά ως δεδομένα και εαυτούς άφθαρτους και αήττητους».
Ο π. Γεώργιος απηύθυνε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, τους δημοτικούς συμβούλους που παρέστησαν στον εορτασμό, στη φιλαρμονική ορχήστρα της Πυροσβεστικής και τέλος στους πατέρες που συμμετείχαν στην λιτάνευση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκομένους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.