Συγκρούσεις στη διαδήλωση κατά της G20 στο Αμβούργο (pics) - Media Gallery
Μία ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου των G20 συγκεντρώθηκαν στο Αμβούργο χιλιάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης και ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης μια πορεία σε κλίμα έντασης το οποίο οδήγησε σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κάποιους από τους σχεδόν 12.000 διαδηλωτές και τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της γερμανικής αστυνομίας.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες αναρχικούς με μαύρα και κουκούλες που πέταξαν μπουκάλια εναντίον των ανδρών της.
Η γερμανική αστυνομία εκτιμούσε ότι ο αριθμός τους, στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) ανερχόταν σε περίπου 8.000 ανθρώπους, ανάμεσα τους αρκετές εκατοντάδες αναρχικοί και μαύρα και κουκούλες, εμφανώς έτοιμοι για συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.
Η διαδήλωση είχε κεντρικό σύνθημα «Καλωσήλθατε στην Κόλαση», κι αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις εναντίον της συνόδου της G20, που διεξάγεται την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Ιουλίου.
Συγκρούσεις στη διαδήλωση κατά της G20 στο Αμβούργο (pics) - Media Gallery 15
Η πορεία άρχισε από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα και αναμένεται να κάνει τον γύρο του συνεδριακού κέντρου όπου θα γίνει η σύνοδος της G20 αύριο και μεθαύριο.
Στην κορυφή της πορείας ένα πανό έγραφε το σύνθημα «Τσακίστε τη G20». Η πορεία αρχικά αναμενόταν να φθάσει ως μια πλατεία μόλις 300 μέτρα από το συνεδριακό κέντρο όπου θα γίνει η σύνοδος. Η γερμανική αστυνομία, που έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες, εξέφραζε ήδη νωρίτερα την ανησυχία ότι θα ξεσπούσαν επεισόδια μόλις νύχτωνε.
Περίπου 20.000 αστυνομικοί απ' όλη τη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά λιμάνια. Σύμφωνα με τις αρχές, στις κινητοποιήσεις στο Αμβούργο αναμένεται να πάρουν μέρος έως και 100.000 διαδηλωτές. Προγραμματίζονται πάνω από 30 συγκεντρώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.