Αποτέλεσμα εικόνας για δαση καιγονται
Ο κακός δαίμονας  ξανακτύπησε!!  Και μάλιστα πολύ δυναμικά αυτή τη φορά!  Η πατρίδα μας, μέσα στην κακοδαιμονία της, ήρθε αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα που στο πέρασμά της κατέστρεψε πολύτιμα κομμάτια γης με περιουσίες ζωής και μόχθου μεγάλου. Πολύ σημαντικά τουριστικά θέρετρα της Αττικής και όχι μόνο, μέσα σε λίγες ώρες έγιναν άψυχες στάχτες που συνθέτουν μια καταστροφή που δεν έχει πισωγύρισμα!
              Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού έχουν γίνει πια μια ανυπέρβλητη πραγματικότητά που ροκανίζει αχόρταγα ό,τι όμορφο από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος διαθέτει η Ελλάδα μας. Και μείς μοιραίοι και άβουλοι κάθε χρόνο τις περιμένουμε παθητικά χωρίς να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, επιρρίπτοντας εκατέρωθεν τις ευθύνες, βρίσκοντας πάντα την ευκαιρία να διασταυρώσουμε τα κομματικά μας ξίφη με όση μανία μας έχει απομείνει. Ωστόσο οι στάκτες και τα αποκαΐδια μένουν για να μας θυμίζουν πως δεν είμασταν έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε για μια ακόμη φορά...
             Αυτή η εθνική μας κατάρα που κάθε καλοκαίρι αμαυρώνει τον τουρισμό μας, την φυσική μας ομορφιά αλλά πάνω από όλα την με ξένα δεκανίκια στηριζόμενη οικονομία μας, είναι δηλωτική της ανημποριάς μας και της έλλειψης πρόνοιας και συντονισμού. Και είναι παραπάνω από βέβαιο πως τα θεσμικά όργανα -πυροσβεστική, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές- έκαναν το χρέος τους ξεπερνώντας τον εαυτό τους, αλλά με μέσα μηδαμινά έως ανύπαρκτα! Το Ελληνικό φιλότιμο έκανε πάλι το θαύμα του αλλά έως πότε?
             Φτάσαμε στο πρωτόγνωρο φαινόμενο να ζητείται βοήθεια από τους πολίτες σε νερό και τρόφιμα για αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους επιχειρούσαν στις προσπάθειες κατάσβεσης! Πόσο ακόμα θα κατρακυλάμε στον πάτο...Και βέβαια ανταποκριθήκαμε με χαρά και κάθε διάθεση εθελοντικής προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που έδιναν την άνιση αυτή μάχη.
            Η πόλη μας έχει το προνόμιο να διαθέτει δύο καταπληκτικά αστικά δάση που την ομορφαίνουν και την καθιστούν μοναδική. Είναι αλήθεια πως η εκάστοτε δημοτική αρχή μη εξαιρουμένης και της σημερινής, κάνει ό,τι  μπορεί για την προφύλαξή τους. Η Δημοτική μας κίνηση απλά επισημαίνει πως είναι ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες και οι ενέργειες πρόληψης πριν είναι πολύ αργά. Ας ενεργοποιηθεί πιο δυναμικά η Επιτροπή Δασών που έχει θεσπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει η προστασία τους υπόθεση όλων μας! Οι ενεργοί συμπολίτες μας το απαιτούν και το επιθυμούν δυναμικά. Η πρόβλεψη και η προνοητικότητα ποτέ δεν έβλαψε!!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.