Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρησ καμμενοσ

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η σχέση του Δημήτρη Καμμένου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το χθεσινό διπλό «χτύπημα» του πρώτου.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που πρόσφατα εξελέγη αντιπρόεδρος του Βουλής υποστηριζόμενος και από βουλευτές του ΣΥΡΖΑ, καταψήφισε τη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ λίγο αργότερα καυτηρίασε την απόφαση του υπουργού Παιδείας να καταργήσει την αριστεία για τους μαθητές που θα κρατούν τη σημαία και να την αντικαταστήσει με κλήρωση.

Δεν δίστασε μάλιστα να αναρτήσει στο facebook τρία σχετικά σχόλια που προκάλεσαν... ανατριχίλες σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικιστικές του απόψεις.

Έγραφε συγκεκριμένα: «Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες. Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση και ο εκνευρισμός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Βουλευτές υποστηρίζουν ότι στήριξαν (χωρίς να το επιθυμούν) τον Δημήτρη Καμμένο για τη θέση του αντιπρόεδρου της Βουλής, προκειμένου να ρίξει και εκείνος τους ακραίους τόνους και να στοιχηθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων όμως όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά αγνόησε έως και τον υπουργό Παιδείας που προσπάθησε επί  ματαίω να τον μεταπείσει

Κατά πληροφορίες, ο Κώστας Γαβρόγλου επιχείρησε χθες για ώρα πριν την ψηφοφορία να πείσει τον Δημήτρη Καμμένο για το θέμα του ασύλου ώστε να μην διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πλιοψηφία. Είχαν μακρά συζήτηση πίσω από τα υπουργικά έδρανα, αλλά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν αμετάπειστος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Δημήτρης Καμμένος είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και τον πρόεδρο του κόμματος του, τον Πάνο Καμμένο.

Σημειώνεται ότι η προώθηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής είχε προκαλέσει αναταράξεις και στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ διότι την ίδια θέση εποφθαλμιούσε και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.  Ο τελευταίος αναγκάστηκε να κάνει πίσω αφού άλλη ήταν – όπως φάνηκε- η βούληση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Ο Δημήτρης Καμμένος πάντως δείχνει να επιμένει και σήμερα επανήλθε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. «Εχω πει και άλλες φορές ότι έχω διαφοροποιηθεί στο ότι δεν μπορεί να ισχύει την Ελλάδα μία αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών που έχει απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Νομίζω ότι μαζί με τον κ.Λαφαζάνη που  έφυγε μαζί με την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει μείνει ένας μικρός πυρήνας του 4-5%... είναι κάποιοι πιο αυστηροί πολιτική της κεντρικής επιτροπής που επηρεάζουν την πολιτική της κυβέρνησης».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Καμμένος προκαλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι έχει αναρτήσει σχόλια ρατσιστικού, ομοφοβικού και αντισημιτικού περιεχομένου.

Η ανάγκη ωστόσο να μην διαταραχθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, υποχρεώνει  την Κουμουνδούρου να δικαιολογεί τα... αδικαιολόγητα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.