Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Δύσκολη πολιτική ακροβασία θα είναι και για τον πρωθυπουργό αλλά και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παρουσία τους στη ΔΕΘ, η οποία απώλεσε - ελπίζουμε δια παντός - τον χαρακτήρα του προεκλογικού μπαλκονιού για παροχές και συλλογικά ρουσφέτια.

Το αφήγημα Τσίπρα: Η ελπίδα ...επανέρχεται 

Το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό επιτελείο ψάχνουν τη σωστή «δόση» οράματος και ρεαλισμού στην παρουσία Τσίπρα μετά την απογοητευτική κατάρρευση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» που είχε συμβάλει στην επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 μετά την υπογραφή του γ' μνημονίου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δια στόματος  Ευκλείδη Τσακαλώτου όχι απλώς ότι δεν υπάρχει περιθώριο για παροχές αλλά και την «προειδοποίηση» πως για κάθε θετικό μέτρο που παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει προϋπάρξει «έγκριση» των Θεσμών. Για να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή ή δικαιολογία να υπονομευθεί η τρίτη αξιολόγηση που αρχίζει άμεσα   
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στόχος του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ είναι να στείλει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό το σήμα η χώρα από τη φάση της σταθεροποίησης περνά σε τροχιά ανάπτυξης και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να υπηρετηθεί αυτό. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να εμφανίσει ως επιτεύγματα: την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έξοδο στις αγορές που όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια το 2018.
Από την άλλη θα διαβεβαιώσει το εσωτερικό ακροατήριο ότι μόνον η κυβέρνηση του θέλει και μπορεί να «αποκαταστήσει» τις αδικίες των μνημονιακών χρόνων και να στηρίξει όσους επλήγησαν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας θα αναφερθεί  στα προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και στις επιμέρους παροχές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιτρέψουν στον πρωθυπουργό να αναφερθεί σε ομάδες όπως οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, τα άτομα με προβλήματα αναπηρίας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κλπ.

 

Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει την ανάπτυξη  

Ευκολότερη πλην όχι εύκολη θα είναι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ακριβώς μια εβδομάδα μετά τον πρωθυπουργό. 
Ο αρχηγός της Ν.Δ ο οποίος «σύρθηκε» και «παρασύρθηκε» το προηγούμενο διάστημα σε «εκτός τόπου και χρόνου» δήθεν ιδεολογικές μάχες με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει από το βήμα της ΔΕΘ να ξεθαμπώσει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ.  
Μια πρώτη «διόρθωση» επιχείρησε ο Κ. Μητσοτάκης με το άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ενώ την Δευτέρα (28-08-217)  ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος θέλησε να μαζέψει ακόμη περισσότερο την «ζημιά» από τις μάχες...περί κομμουνισμού.
.«"Οι Έλληνες κοιτάνε μπροστά και κοιτάζουν μπροστά με τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκπροσωπεί και οφείλει να εκπροσωπεί -και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνει με αποφασιστικότητα- τη μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής. Μας ενώνει το σήμερα και το αύριο, μας ενώνουν οι ρεαλιστικές και προοδευτικές θέσεις του προέδρου της ΝΔ» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να μιλάει «για διάφορες ακροδεξιές αερολογίες όταν έχει το θλιβερό προνόμιο ο κ. Τσίπρας να συνεργάζεται συστηματικά τα 3 τελευταία χρόνια με τον εκφραστή της ακροδεξιάς τον κ. Καμμένο;»
 Η ΝΔ ψάχνει προγραμματικό έρμα 
Μπορεί η ΝΔ να συγκρατήθηκε από εύκολες αντιπολιτευτικές κραυγές και παροχολογία δείχνει όμως να μην έχει «προγραμματικό έρμα». Κι αυτό είναι ζητούμενο για την εμφάνιση του αρχηγού της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς θα υποστηρίξει πως η  ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη.Κι αυτό διότι πρεσβεύει βαθύτατα πως η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνον με μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, μικρότερο κράτος και μικρότερη φορολογία.   
Το επόμενο δεκαήμερο μέχρι την ομιλία Μητσοτάκη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου σχεδόν σύσσωμη η ΝΔ θα έχει μετακομίσει στη  Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα από τις 7 έως 9 Σεπτεμβρίου που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ στους 14 δήμους της Β. Ελλάδος (εκτός της Θεσσαλονίκης) θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.