Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Αραμπατζή και ο επικεφαλής της Ομάδας των Ελλήνων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας  κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης,  με αφορμή την ανάγκη ετοιμότητας και οχύρωσης της ελληνικής αλιείας  απέναντι στην εισβολή αλλόχθονων ειδών ψαριών στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα από την Ερυθρά Θάλασσα, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντίστοιχα και εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Είναι γνωστή δυστυχώς η σχεδόν μηδενική απορρόφηση - μόλις 1% - των πολύτιμων κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αλιεία και Θάλασσα (ΕΠΑΛΘ 2014 - 2020) από την διαρκώς εν υπνώσει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
 Με δεδομένη όμως την ανάγκη ετοιμότητας απέναντι στην εισβολή στα μεσογειακά ύδατα ενός νέου είδους δηλητηριώδους ψαριού, του λεγόμενου Plotosus Lineatus ως συνέπεια της λεσσεψιανής μετανάστευσης, η Κυβέρνηση καλείται να "ξυπνήσει". Ο κίνδυνος πρόκλησης ραγδαίας μείωσης των γηγενών αλιευτικών πληθυσμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα των αλιέων της χώρας μας και το περιβάλλον επιβάλλουν εγρήγορση για την αξιοποίηση  όλων των διαθέσιμων κοινοτικών εργαλείων αντιμετώπισης του προβλήματος.
 Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου να απαντήσει:
 1. Θα ενεργοποιήσει επιτέλους τα προβλεπόμενα από το ΕΠΑΛΘ 2014 - 2020  κονδύλια για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου εξάπλωσης των αλλόχθονων ειδών;
 2. Υπέβαλε η χώρα μας πρόταση στο πρόσφατο Πρόγραμμα της Ε.Ε. “Γαλάζια εργαστήρια: Καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων στον θαλάσσιο τομέα”, που προσέφερε ευκαιρία στήριξης έργων για την αντιμετώπιση των χωροκατακτητικών ξένων ειδών;
 3. Θα θέσει, στο πλαίσιο της πολιτικής γειτνίασης, το ζήτημα στις αιγυπτιακές αρχές με στόχο την επεξεργασία πιθανών λύσεων και περιορισμού του φαινομένου της λεσσεψιανής μετανάστευσης;».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.