Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αναγέννησή του, 10 χρόνια μετά την μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε την καταστροφή μεγάλου μέρους του, επίσκεψη στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του ΣΠΑΠ και του ΣΥΝΠΑ.




Τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ και Αντιδήμαρχος Φυλής Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας Κώστας Δημόπουλος και ο Δασάρχης Πάρνηθας Γιώργος Ζαρείφης. Από πλευράς ΣΠΑΠ συμμετείχε ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συνοδευόμενος από εθελοντές του Συνδέσμου.  Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Καταφύγιο στο Μπάφι και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) που επανδρώνουν δύο πυροφυλάκια και περιπολούν με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής. Οι εθελοντές ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη  για την εθελοντική δασοπυροφύλαξη, την δασοπυρόσβεση, την συμμετοχή τους στην αναδάσωση και την προστασία των βουνών της Αττικής, καθώς και  για την περιβαλλοντική ενημέρωση που παρέχουν σε σχολεία, συλλόγους και κοινωνικούς φορείς.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για το συνεχές και έμπρακτα αποδεδειγμένο ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και τις δράσεις προστασίας και προφύλαξης του, μέρος των οποίων δράσεων έχουμε αναλάβει εμείς οι Σύνδεσμοι.  Ο ΣΠΑΠ είναι εδώ σήμερα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους υπόλοιπους Συνδέσμους της Αττικής, η οποία θα συνεχιστεί και φέτος με κοινές δράσεις και πολιτικές πρόληψης και καταστολής. Είναι αυτονόητο ότι ο Σ.Π.Α.Π. συμμετείχε και θα συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνουν οι υπόλοιποι Σύνδεσμοι, προκειμένου να συνδράμει και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προσπάθεια για τη διατήρηση και ανάπλαση του Αττικού, αστικού, περιαστικού και δασικού περιβάλλοντος».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.