Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, υποδέχθηκε σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αρχηγό του ταξιδιού του ρωσικού εκπαιδευτικού πλοίου «PERECOP», Υποναύαρχο κ. Sokolov Vladimir, και τον Κυβερνήτη του πλοίου, Αντιπλοίαρχο κ. Cherokov Vladimir, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας των δύο λαών, ενώ έγινε αναφορά και στο ρωσικό τμήμα του δημοτικού κοιμητηρίου «Ανάσταση».
Το εκπαιδευτικό πλοίο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνει έως την Κυριακή 27 Αυγούστου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε:
«Υποδεχθήκαμε σήμερα τον Διοικητή της Σχολής Δοκίμων των Ρώσων, μαζί με τον Κυβερνήτη του πλοίου. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και τόνισε τις σχέσεις τις οποίες έχουν οι Έλληνες και οι Ρώσοι, οι οποίες ξεκινάνε από τον παρελθόν, έχουν παρόν και ελπίζουμε να έχουν μέλλον».  

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Ταταρόπουλος προσέφερε στον κ. Sokolov ασημένια μικρογραφία της αρχαίας τριήρους, ενώ ο Αρχηγός του ταξιδιού του ρωσικού εκπαιδευτικού πλοίου προσέφερε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου πλακέτα με τον θυρεό του πλοίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.