Αποτέλεσμα εικόνας για κουμουτσακοσ
Επισημαίνει, πάντως, πως η επίσκεψη θα κριθεί τελικά από τα χειροπιαστά αποτελέσματα που θα δώσει στη χώρα μας και προσθέτει: «Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας κάτι έμαθε από τον κ. Μακρόν για την ανάγκη γενναίων μεταρρυθμίσεων και για την πολιτική αποφασιστικότητα και αξιοπιστία που απαιτούν».
Για την πορεία της Ευρώπης ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία για νέα ιστορικά βήματα ενίσχυσής της και υπογραμμίζει πως στην οικονομία, στο προσφυγικό, στη διεθνή και εξωτερική πολιτική, παντού τα μεγάλα προβλήματα ζητούν λύσεις ευρωπαϊκές, συλλογικές, όχι μεμονωμένες, αποσπασματικές και στενά εθνικές.
Ειδικότερα,ο κ. Κουμουτσάκος κάνοντας μία αποτίμηση της επίσκεψης Μακρόν τόνισε: «Οι επισκέψεις ξένων ηγετών στην Ελλάδα, ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη για τους Έλληνες εποχή, είναι θετικό γεγονός αυτό καθ' αυτό. Όμως, το ζητούμενο σε κάθε τέτοια επίσκεψη είναι να μην εξαντλείται σε άσκηση λαμπερών δημοσίων σχέσεων, αλλά να παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της χώρας. Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου δεν αποτελεί εξαίρεση. Ήταν μία θετική επίσκεψη, που, όμως, θα κριθεί τελικά από τα χειροπιαστά αποτελέσματα που θα δώσει για τη χώρα μας. Τόσο στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων, όσο και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας. Αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα και είναι κρίσιμο, γιατί οι σχέσεις με τη Γαλλία είναι διαχρονικά ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα μας. Από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η ελληνο-γαλλική φιλία -όλοι θυμόμαστε το «Ελλάς -Γαλλία Συμμαχία»- είναι θεμελιώδους σημασίας για την εξωτερική μας πολιτική. Και κάτι ακόμα. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας κάτι έμαθε από τον κ. Μακρόν για την ανάγκη γενναίων μεταρρυθμίσεων και για την πολιτική αποφασιστικότητα και αξιοπιστία που απαιτούν. Μακριά από φτηνό λαϊκισμό, ψεύδη και παρωχημένους ιδεολογικούς εγκλωβισμούς. Αμφιβάλλω όμως».
Με αφορμή τη φετινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο βουλευτής της ΝΔ λέει ότι όλες οι ομιλίες του κ. Τσίπρα από το 2014 μέχρι τη χθεσινή αποτελούν τα χρονικά ορόσημα μιας πορείας ψεύδους, παραπλάνησης, εξαπάτησης και λέει για την κυβέρνηση ότι πήρε τη χώρα σε πορεία εξόδου από την κρίση και την έσπρωξε στην παρακμή.
Συγκεκριμένα είπε: «Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, από το 2014 μέχρι τη χθεσινή, αποτελούν τα χρονικά ορόσημα μιας πορείας ψεύδους, παραπλάνησης, εξαπάτησης. Μέχρι τώρα, κάθε εξαγγελία, κάθε υπόσχεση, κάθε όραμα που παρουσίασε από το βήμα ο κ. Τσίπρας, διαψεύσθηκε, εγκαταλείφθηκε, κατέπεσε με πάταγο. Και πάντα σε βάρος των ελλήνων πολιτών. Το βαρύ αυτό παρελθόν, λοιπόν, τον ακολουθεί και φέτος. Η οικονομία κ. Αρμένη είναι πρωτίστως η βιωμένη πραγματικότητα. Δηλαδή πώς ζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, οι οικογένειες, τα νοικοκυριά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό, λοιπόν, που ζουν είναι μία εξαντλητική, αιματηρή φορολόγηση, συρρικνωμένα μέχρις εξαφάνισης εισοδήματα και έλλειψη προοπτικής ακόμα και για μία μικρή έστω βελτίωση. Αναφέρω έναν μόνον αριθμό: 360 ευρώ κατώτατος μισθός. Αυτό είναι το έμβλημα του εργασιακού Μεσαίωνα της πρώτης φοράς Αριστεράς. Η γενιά των 360 ευρώ είναι γενιά ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν αλλάζει. Ας λέει ο κ. Τσίπρας ό,τι θέλει».
«Δεν μπορούν, απλώς δεν μπορούν», συνεχίζει ο κ. Κουμουτσάκος και αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ είναι που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Επιπλέον λέει πως είναι εφικτός στρατηγικός στόχος η αυτοδυναμία για τη ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.