Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ (Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Σοφότεροι δεν γίναμε από την συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην 82η ΔΕΘ καθώς οι απαντήσεις κινήθηκαν σε μια λίγο πολύ γνωστή θεματολογία και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και άνευρες.
Παρ’ όλα αυτά με μία γρήγορη «ανάγνωση» μάθαμε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν μας... τελειώνει εφόσον «υπάρχουν κάποιοι φόροι που είναι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ» ενώ σε ό, τι αφορά στη μεγάλη ιδιοκτησία, κατά τον πρωθυπουργό, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι άδικος. 
Σχετικά με το χρέος ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στην απόφαση του Ιουνίου του 2015, την οποία χαιρέτισαν οι επενδυτές και οι αγορές. «Είχαμε έναν αλγόριθμο που κλειδώνει τη βιωσιμότητα του χρέους» και παρά το γεγονός ότι «έχουμε εκλογές στη Γερμανία ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν».
Για τη δε γ’ αξιολόγηση, δήλωσε «αποφασισμένος να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς» και προανήγγειλε άμεσα τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ενώ για το ΔΝΤ είπε: «μπορούμε να ζήσουμε και με το ΔΝΤ, όσο τηρεί τα συμφωνηθέντα, και φυσικά χωρίς αυτό. Αυτό που δεν μπορούμε είναι να ζήσουμε με το ΔΝΤ να έχει το ένα πόδι μέσα στο πρόγραμμα και το άλλο εκτός».
Οι επενδύσεις που αποτελούν και το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Στο θέμα αυτό ο Πρωθυπουργός έσπευσε να επισημάνει ότι: «Η Κυβέρνηση είναι φιλική ως προς την υγιή επιχειρηματικότητα και κάνουμε προσπάθεια να καταπολεμήσουμε παθογένειες του κράτους που δεν είχαν γίνει στα προηγούμενα χρόνια» και δεν παρέλειψε να αφήσει μία αιχμή για την αξιωματική αντιπολίτευση: «Εκεί που υπάρχει διαφορά σε σχέση με την νεοφιλελεύθερη οπτική είναι ότι εμείς θέλουμε τις επενδύσεις αλλά θέλουμε προστασία των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος».
Όσον αφορά στην ομάδα Task Force, για την προώθηση των επενδύσεων, διεμήνυσε ότι ήδη λειτουργούν άτυπα δύο υπουργικές Επιτροπές, οι οποίες ασχολούνται με τη γραφειοκρατία και με την προσέλκυση επενδύσεων και αποκάλυψε ότι «υπάρχει και μία μεγάλη συζήτηση για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις για την οποία θα έχουμε σχετική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών».
Και επειδή όλα ορθά πορεύονται και είναι ρυθμισμένα ο κ. Τσίπρας διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών, ανακοινώνοντας σε ιδιαίτερο τόνο ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 καθώς «η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και εμπιστοσύνη, επομένως εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019. Αυτοί που θα κριθούν τώρα για τις θέσεις τους στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι η Κυβέρνηση. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των καλόπιστων εταίρων μας. Είμαι σίγουρος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της».