Στην εξαιρετικά επιτυχημένη, μουσικοχορευτική εκδήλωση του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης. Η εκδήλωση ήταν η αποχαιρετιστήρια γιορτή της πολυήμερης φιλοξενίας μαθητών και καθηγητών του σχολείου Τarhan Koleji της Κωνσταντινούπολης, από το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορός δίχως σύνορα».

Στον χαιρετισμό του ο  κ. Δ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στα οφέλη της πολιτισμικής  ανταλλαγής και φιλοξενίας, έδωσε τα συγχαρητήριά του στην διευθύντρια κ. Αν. Δαδιώτου για την πρωτοβουλία της ενώ επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να υποστηρίζονται από όλους τέτοιες δράσεις.
«Είναι μια πρωτοβουλία αξιέπαινη, μια πρωτοβουλία που φέρνει κοντά παιδιά από την Ελλάδα και την Τουρκία, σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να διαπιστώσουν ότι όσα μας ενώνουν σαν λαούς είναι πάρα πολλά. Είναι γεγονός, ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποδεικνύουν ότι υπάρχει η οδός για να ζουν οι γείτονες πιο αρμονικά μεταξύ τους. Και αυτή η οδός είναι το να οικοδομούμε τη συνεργασία μεταξύ μας. Να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους. Να στηρίζουμε δράσεις που προωθούν το σεβασμό, την ελπίδα και την αλληλεγγύη», τόνισε.



Η διευθύντρια του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου  κα Αν. Δαδιώτου μετά το καλωσόρισμα, στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία του προγράμματος που προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά των δύο χωρών και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσά τους, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση  του «Χορός χωρίς σύνορα» καθώς και τον δήμαρχο κ. Διονύση Ζαμάνη, τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Αχ. Δελαγραμμάτικα και τον πρόεδρο της ΔΕ Αγίου Στεφάνου κ. Μ. Κασαπάκη, για την αμέριστη βοήθειά τους σε όλα τα επίπεδα.
Χαιρετισμό απηύθυνε,  επίσης,  η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοιν. Δομών  κ. Αν. Στασινοπούλου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου Διονύσου, παραδοσιακούς χορούς από την Ένωση Ποντίων Δροσιάς και από τμήματα του Δήμου Διονύσου, καθώς και πολλά τραγούδια και χορούς από τους μαθητές των δύο σχολείων.
Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν έπαινοι ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  από τον Δήμαρχο κ. Δ. Ζαμάνη στη διευθύντρια του σχολείου της Κωνσταντινούπολης, η οποία ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η καθηγήτρια κ. Αγγ. Πανουσοπούλου που είχε και την επιμέλεια του χορευτικού προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Ντούντα και Π. Τσούκας, ο πρόεδρος της ΔΚ Δροσιάς κ. Χρ. Ποτίδης, καθηγητές, διευθυντές σχολείων και πολλοί γονείς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.