Κανονικά θα συνεχιστούν, με την έγκριση και του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ειδικότερα, το ΣτΕ απέρριψε σήμερα, Πέμπτη, την αίτηση 56 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που ζητούσαν να «παγώσουν» προσωρινά τα έργα, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει.
Ειδικότερα, οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις αδειοδότησης και δόμησης του έργου, υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι από την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου, θα επέλθει επιδείνωση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Ράντο, με την υπ΄ αριθμ. 347/2017 απόφαση αναστολής του, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.
Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι ο ισχύον χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει την ανακατασκευή του γηπέδου και επομένως είναι υποχρεωτική. Εξάλλου, στην ίδια θέση υπήρξε και λειτουργούσε από πολλών ετών το γήπεδο της ΑΕΚ που αποτελεί τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας.
Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε στο σύνολό της την αίτηση αναστολής, και σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς το αν θα γίνει δεκτή η κυρία προσφυγή-αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί από τα ίδια πρόσωπα.