Τέσσερα παιδιά περιλαμβάνονται στους 12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που σημειώθηκε την Πέμπτη σε πολυκατοικία της νεοϋορκέζικης συνοικίας Μπρονξ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, την πυρκαγιά έβαλε παιδί που πήγε να ανάψει σόμπα. 
Τρία κοριτσάκια ηλικίας ενός, τριών και επτά ετών, καθώς και ένα αγοράκι επτά ετών έχασαν τη ζωή τους σ' αυτή την πυρκαγιά, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην πόλη.
Οκτώ ενήλικες --τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες-- βρήκαν επίσης τον θάνατο στην πυρκαγιά, η ακριβής αιτία της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα από το ισόγειο στους τέσσερις ορόφους αυτής της πολυκατοικίας, η οποία είχε 25 διαμερίσματα και ήταν φτιαγμένη από τούβλα, όπως χιλιάδες άλλες στη Νέα Υόρκη.
Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Ντε Μπλέιζιο, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι ένας από τους βαρύτερους εδώ και «πάρα πολλά χρόνια» στη Νέα Υόρκη.
Οι αρχές ανέφεραν πως οι πυροσβέστες διέσωσαν 12 ενοίκους του κτηρίου.
DEVELOPING: One person has reportedly died and 15 have been rescued from a fire burning on multiple floors of an apartment building in the Belmont neighborhood of the Bronx. pic.twitter.com/8cDadrOqon
The massive FDNY response @ Prospect Ave & E 187th St in the , where one fatality & multiple critical injuries have been reported. pic.twitter.com/NLD7JFuO5t
«Πέθαναν άνθρωποι σε διάφορους ορόφους του κτιρίου, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονταν από το 1 ως τα 50» έτη, είπε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους δημοσιογράφους. «Σε μια υπηρεσία που ασφαλώς δεν συναντά για πρώτη φορά μια τραγωδία, είμαστε σοκαρισμένοι για τις ζωές που χάθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το καλωδιακό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1, δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μια μπανιέρα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 τοπική ώρα (σ.σ 2μμ ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Μπέλμοντ του Μπρονξ, στην οποία βρίσκονται κυρίως οικήματα και η οποία είναι γνωστή ως η «Μικρή Ιταλία» της συνοικίας, πλάι στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ και το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.
Η Νέα Υόρκη πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι τελικά «φούντωσαν» τις φλόγες μέσα στο κτήριο, όταν οι ένοικοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα για να σωθούν.
Όπου έριξαν νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το έδαφος έχει καλυφθεί από στρώματα πάγου, σύμφωνα με  ρεπόρτερ του NY1.
«Ξυπνήσαμε από την οσμή του καπνού»
Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ραφαέλ Γκονζάλες, ο οποίος ζει στην άλλη πλευρά του δρόμου, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WCBS, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο του CBS News, ότι είδε νεαρούς στην σκάλα κινδύνου του κτηρίου ενώ η πυρκαγιά ήδη μαινόταν.

«Αυτό που με ξύπνησε ήταν η οσμή του καπνού, νόμιζα ότι ήταν στο δικό μου κτήριο», εξήγησε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.