Η ημερομηνία των εκλογών δεν θα είναι το 2018, αλλά το 2019, επανέλαβε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Real Fm.
«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι έχω επανειλημμένως δηλώσει ότι «η ημερομηνία δεν θα είναι το ‘18, αλλά το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης». 
Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στην εκπομπή «Η Ατζέντα του 2018» του Βασίλη Σκουρή, αναφέρθηκε τόσο στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια αλλά και στις σχέσεις με την Τουρκία. 
Κατά την συζήτηση περί του τρόπου εξόδου από τα μνημόνια και ερωτηθείς ο κ. Τσίπρας τι θα σηματοδοτεί το 2018 για την χώρα απάντησε πως «επιτέλους το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας». 
Όπως είπε «μετά από 8 χρόνια η χώρα θα μπορέσει να σηκώσει το κεφάλι και να βγει από τα μνημόνια με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτές τρία χρόνια πριν. Η χώρα ανακτά την αυτοδυναμία της και μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για έναν χρόνο που θα φέρει πίσω την ελπίδα και την αισιοδοξία». 
Η μεταμνημονιακή εποχή θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα να σηματοδοτήσει και την κατάργηση των παθογενειών για να μην επιστρέψει η χώρα σε νέα κρίση. «Η χώρα έχει περάσει μια μεγάλη περιπέτεια ίσως και τραγωδία γιατί μέσα σε λίγα χρόνια απώλεσε μεγάλο μέρος του εθνικού της πλούτου παρότι δεν βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Γι' αυτό το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα ώστε η χώρα δεν πρέπει να ξαναχάσει τον έλεγχο της».
Εξαπολύοντας πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία συνηθίζει «να προπαγανδίζει την καταστροφή» και υπογράμμισε ότι «δεν τον αφορούν οι λανθασμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το 2019 κι όχι το 2018» Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο βασικότερος λόγος είναι πως το 2019, στο τέλος δηλαδή της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης  «θα είναι πολύ ευνοικότερες οι συγκρίσεις για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την κατάσταση που βρισκόταν όταν την παραλάβαμε αλλά κυρίως θα έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».«Αυτό που πρωτίστως χρειάζεται η χώρα είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της απέναντι στους εταίρους και τις διεθνείς αγορές, οπότε είναι αναγκαία η πολτιική σταθερότητα». 
Σε ερώτηση για το Σκοπιανό και για την ένταση με την Τουρκία ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα χειριστεί με υπευθυνότητα ένα θέμα που τους κληρονόμησε η αντιπολίτευση. «Μπορώ να καταγράψω μόνο την αισιοδοξία μου και να περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα κι όχι λόγια. Προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια. Ειδικά στην περίπτωση της εξωτερικής πολιτικής». 
Σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μη συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα τα υπαρκτά να τα αντιμετωπίσει» και προσέθεσε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει αυτή τη λογική και πως έχει κάνει καλά έως σήμερα που έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.