Συνεχίζοντας τον κύκλο των εκπαιδευτικών - επιμορφωτικών ομιλιών και δράσεων για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς», διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην Ενημερωτική εκδήλωση ομιλιών, με θέμα: «Εκπαιδευτικές συμβουλές για αποτελεσματική σχολική μελέτη», το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 5.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη» του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις» (1ος όροφος, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Γονείς, Κηδεμόνες και Εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό. Ιδιαίτερα στα πιεσμένα ωράρια που επικρατούν πλέον στο οικογενειακό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις του καθημερινού προγράμματος κάθε παιδιού, εντός και εκτός σχολείου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους παράγοντες και τις εκπαιδευτικές αρχές, που επηρεάζουν και θα πρέπει να καθορίζουν τη σχολική μελέτη.

Συγκεκριμένα, οι Εισηγήτριες, κα Ελευθερία Μουστάκα (Ψυχολόγος) και η κα Δήμητρα Γεωργίου (Φιλόλογος), θα εστιάσουν, στο αν και κατά πόσο ο γονέας πρέπει να βοηθάει το παιδί στο διάβασμα, στη μεγάλη σημασία του προγραμματισμού και των ορίων στη συμπεριφορά του παιδιού, στο πως μαθαίνουμε στο παιδί ωφέλιμες συμπεριφορές και στη σημασία της ανεξαρτητοποίησης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους γονείς και θα επιλυθούν απορίες τους, σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.