Ο Δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Σωματείου Α.Ο.Φ. Πορφύρας και βράβευσε για την πολύχρονη προσφορά του, τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του  Πορφύρα κ. Κανάκη Τσιριγωτάκη, ο οποίος  αποχώρησε από το Δ.Σ. του Σωματείου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης,  εξήρε τη δραστηριότητα του Πορφύρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα σωματείο που κοσμεί την πόλη μας, που φτιάχνει καλούς ανθρώπους».
Ο κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως ο Πειραιάς είναι αδικημένη πόλη στον τομέα των αθλητικών χώρων, συγκριτικά  με τα μεγάλα σωματεία  και τους μεγάλους αθλητές που έχει αναδείξει. Μάλιστα σημείωσε πως ελλείψει μεγάλων οικοπέδων στην πόλη, υπάρχει η σκέψη να προπονούνται τα αθλητικά σωματεία σε αύλειους χώρους σχολείων. Συγκεκριμένα είπε: «Να συνδυάσουμε τα σχολεία,  με κλειστά γυμναστήρια 400 με 600 ατόμων, μπάσκετ και βόλεϊ κυρίως. Να εκμεταλλευτούμε τους αύλειους χώρους των σχολείων, ώστε να αξιοποιούνται από τα σχολεία μέχρι τις τρεις και μετά τις τρεις  να προπονούνται τα αθλητικά σωματεία και να έχουμε ωράρια».
«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν είναι του δήμου, ούτε το οικόπεδο ούτε το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός πληρώνει για να παίζει στο ΣΕΦ. Συνολικά λοιπόν η περιοχή χρειάζεται μία αναβάθμιση σε αθλητικούς χώρους και σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.
Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως αποτελεί προτεραιότητα  η επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε επίπεδο αθλητισμού, λέγοντας: «Είμαστε και ορισμένοι άνθρωποι του αθλητισμού, όπως είναι η Πρόεδρος στον ΟΠΑΝ Σταυρούλα  Αντωνάκου, ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Αντώνης  Νικοπολίδης και κάποιοι άλλοι,  που ως παράγοντες  δραστηριοποιηθήκαμε στον αθλητισμό. Όπως είναι σίγουρα ο Βαγγέλης  Μαρινάκης,  που μπορεί να μην είναι τώρα Δημοτικός Σύμβουλος για άλλους λόγους, αλλά είναι δίπλα μας ή  εγώ ή ο Πέτρος  Κόκκαλης. Έχουμε τον αθλητισμό πάντα στο μυαλό μας και προσπαθούμε.»
Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Πειραιά στις συνεργασίες που έχει η Δημοτική Αρχή με τους αρμόδιους φορείς, επεσήμανε πως έως το 2019 θα δημιουργηθεί άλλο ένα κλειστό γυμναστήριο, το οποίο  το έχει  συμφωνήσει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Βασιλειάδη. Ο κ. Μώραλης επιπλέον τόνισε: «Φυσικά θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη, γιατί εντός του 2018,  ξεκινάει η αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων.  Το Θεμιστόκλειο από την Περιφέρεια, ο  Φοίνικας,  ο Πορφύρας που έχει ήδη ανάδοχο, το κλειστό του Σαλπέα, των Καμινίων, τα όποια γηπεδάκια έχουμε στα Βοτσαλάκια. Όλα αυτά αναβαθμίζονται, τουλάχιστον να αθλούνται τα παιδιά και οι αθλητές σε καλύτερους χώρους. Επειδή έχουμε ενάμιση χρόνο θητεία ως δημοτική αρχή, σκοπός μας είναι  να φτιάξουμε το σκοπευτήριο που έχουμε υποσχεθεί και θα το πράξουμε».
Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή θέλει να υλοποιήσει όσα ανέφερε και να προγραμματίσει κι άλλες  ενέργειες τα επόμενα χρόνια.  Συνεχάρη τον Πορφύρα αλλά και τους γονείς «που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε τέτοια σωματεία και αποφεύγουν κακοτοπιές, αθλούνται, εκπαιδεύονται σε ομαδικότητα, πειθαρχία και αλτρουισμό».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Χαρβαλάκου- Γλύκα και  κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης,  βράβευσαν αθλητές του Πορφύρα, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, από τον Δήμο παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Σαλπέας και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.