Με την ανεπιθύμητη «συνοδεία» τουρκικών πλοίων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τίμησε την μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκη, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν την ζωή τους στα Ίμια. 
Με την συμπλήρωση 22 ετών από την κρίση των Ιμίων και τον θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη έριξε από την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» στεφάνι στην περιοχή των Ιμίων. 
Μόνο, που όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας «η ακτοφυλακή εμπόδισε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να πλησιάσει κάποια αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο» 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos, ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης & το πλήρωμα της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, φαίνεται στο βάθος ένα τουρκικό σκάφος του λιμενικού.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.