Στην επιστολή του προς τον επανεκλεγέντα Φινλανδό πρόεδρο, Σάουλι Νιινίστε, ο πρόεδρος της Ε.Ε.,  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει πως «η ΕΕ έχει γυρίσει σελίδα, έχει ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική και οικονομική κρίση και πλέον εμφανίζει έντονη οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ένωση».
Αναφερόμενος στην επανεκλογή του Σάουλι Νιινίστο από τον πρώτο γύρο και για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα της Φινλανδίας, την χαρακτηρίζει ξεκάθαρη και ιστορική. 
Ωστόσο, σημειώνει, «οι γεωπολιτικές προκλήσεις παραμένουν στη γειτονιά μας, καθιστώντας την ευρωπαϊκή συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες πιο σημαντικές από ποτέ».
Γιούνκερ: Πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες εντός και μεταξύ των χωρών
Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την επανεκλογή του Προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν για δεύτερη πενταετή θητεία. «Σε έναν όλο και περισσότερο πολωμένο και σύνθετο κόσμο, πρέπει να οικοδομήσουμε γέφυρες εντός και μεταξύ των χωρών» αναφέρει ο κ. Γιούνκερ και σε αυτό το πλαίσιο, προσβλέπει στη συνεχή συνεργασία τους σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και στην κοινή θετική ατζέντα τους για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο 73χρονος Ζέμαν εξασφάλισε το 51,36% των ψήφων έναντι 48,63% του Γίρι Ντράχος, 68 ετών, σύμφωνα με την τσεχική δημόσια τηλεόραση.