Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τους εκπροσώπους των Παμακεδονικών Ενώσεων και τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους ξεκαθάρισε πως την Εκκλησία θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου ο οποίος θα συνοδεύεται από τους επίσης συνοδικούς Μητροπολίτες Δράμας και Χίου. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Σύρου θα λάβει το λόγο αφού θα αναγνώσει το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με το οποίο η Εκκλησία, εκτός από το ελεύθερο της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τάσσεται αδιαπραγμάτευτα κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στο όνομα.
Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής μετά το πέρας της συνάντησης τονίζεται πως ο κ.κ. Ιερώνυμος είπε στους διοργανωτές πως «κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας είναι επαινετή αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής, πηγαία και πάντα στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης».
Υπογράμμισε δε, ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η «Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.