Υλοποίηση των μέτρων χωρίς περαιτέρω όρους αλλά και πισωγυρίσματα θέλουν να δουν οι δανειστές, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κλάους Ρέγκλινγκ. 
Αναφερόμενος σε όσα θα ακολουθήσουν μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, ο επικεφαλής του ESM τονίζει ότι θα υπάρξει μεταμνημονιακή εποπτεία και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από τον ESM και αυτό θα συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμα. «Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ΕΕ, υπόκειται στο πλαίσιο επιτήρησης της ΕΕ όσον αφορά τα δημοσιονομικά της: τη διαδικασία μακροοικονομικής ανισορροπίας και τις ετήσιες συστάσεις που κάνει η Επιτροπή σε όλα τα κράτη μέλη. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Ωστόσο, αν η Ελλάδα επιθυμεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που σημαίνει ότι οι πιστωτές θα πρέπει να χορηγήσουν κάτι επιπλέον, τίθεται το λογικό ερώτημα πώς οι χώρες πιστωτές θα βεβαιωθούν ότι εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις».
Επίσης, αναφέρει ότι ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό που ονομάζεται «μαξιλάρι ρευστότητας» θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ποσό 8-10 δισ. ευρώ και πως «η προσδοκία είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να προσθέσει στο εν λόγω αποθεματικό από την έκδοση ομολόγων».
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.