Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), στα γραφεία της Ένωσης, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου της, Δημάρχου Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.
Η συζήτηση αφορούσε στους βασικούς άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της Αττικής.
Ο κ. Μαυρίδης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις αρμοδιότητες και τα διοικητικά προσκόμματα στη λειτουργία τους, τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και σε άλλα σημεία που χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να είναι αποτελεσματικότεροι στην επιτέλεση του ρόλου τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους Δημάρχους, ενώ αναφέρθηκε και στη διαγωνιστική διαδικασία των συνολικά, 8.725 προσλήψεων μονίμων εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και μετέφερε τη διαβεβαίωση  του ΑΣΕΠ ότι όλα θα κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.