Νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται φαίνεται ότι θα γίνει ο επόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του να περάσει έναν δύσκολο κάβο. 



Αυτόν που έχει να κάνει με τη λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για την οποία, όπως όλα δείχνουν, τη μάχη αυτή τη φορά θα τη δώσει μόνος του, χωρίς δηλαδή την συνδρομή του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο οποίος θα επιδιώξει να παίξει το χαρτί της πολιτικής συντήρησης βλέποντας να καταρρέει δημοσκοπικά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι στο διάστημα των επόμενων δύο μηνών και ενόψει του διαφαινόμενου συμβιβασμού στο θέμα των Σκοπίων, οι ΑΝ.ΕΛ. θα κορυφώσουν τις αντιδράσεις απειλώντας και με αποχώρηση από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους. 

Δηλαδή, αναμένεται να δηλώσουν ότι διαφωνούν με τη σύνθετη ονομασία και με το γεγονός ότι οι συνταγματικές αλλαγές δεν έγιναν στον χρόνο τους και να παραδώσουν τις υπουργικές τους θέσεις. Οπως έχουν αποκαλύψει και στο παρελθόν τα «Π» πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι που ενδεχομένως θα βολέψει το Μαξίμου και θα δώσει στον κυβερνητικό εταίρο την ευκαιρία να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη με δήθεν σκληρή γραμμή για το θέμα των Σκοπίων προκειμένου να το εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.