Δικαίωση μέσω των δικαστικών αρχών αναζητά πλέον η Beat, μετά τις αλλεπάλληλες – συκοφαντικές όπως υποστηρίζει- επιθέσεις του προέδρου του Σ.Α.Τ.Α, Θύμιου Λυμπερόπουλου.
Όπως έγινε γνωστό από τον ιδρυτή της Βeat (πρώην Taxibeat), η εταιρεία κατέθεσε αγωγή εναντίον του συνδικαλιστή, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις υπολογισμένες απώλειες εσόδων που είχε το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και τις αποδίδει στην αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.
Ο κ. Λυμπερόπουλος στο επίμαχο χρονικό διάστημα και με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, είχε επανειλημμένα επιτεθεί στην Beat κατηγορώντας την για φοροδιαφυγή μέσω offshore εταιριών, εκμετάλλευση των οδηγών ταξί και αλλοίωση του κομίστρου.
Σύμφωνα με τον κ.Δρανδακη, οι ισχυρισμοί του Θ.Λυμπερόπουλου, λειτούργησαν αποτρεπτικά στη συνεργασία της πλατφόρμας με τους οδηγούς και αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην αναπτυξιακή πορεία της Beat, όπως αυτή εξελισσόταν μέσα στο οικονομικό έτος.  
Μετά την αγωγή Δρανδάκη, ο πρόεδρος του Σ.Α.Τ.Α, θα κληθεί να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι βάσιμοι. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ.Δρανδάκης έχει δεσμευτεί ότι ένα μέρος των χρημάτων που θα επιδικαστεί θα διατεθεί στον οργανισμό Social Hackers Academy, ο οποίος βοηθά πρόσφυγες, μετανάστες και μακροχρόνια άνεργους να μάθουν προγραμματισμό και με το υπόλοιπο ποσό θα αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για τον φορέα Access Now του παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη.
Με συνέντευξή του στο insidestory.gr o Νίκος Δρανδάκης υποστηρίζει ότι η φορολόγηση των  συναλλαγών της Beat είναι διαφανής μιας και το 75% του τζίρου των διαδρομών που κλείνονται μέσω της πλατφόρμας είναι με μετρητά τα οποία εισπράττουν οι οδηγοί και εκκαθαρίζονται μέσω τραπεζικών συναλλαγών, ενώ το 24% του τζίρου γίνεται μέσω πιστωτικών καρτών, με εκκαθάριση και πάλι μέσω τραπεζικού συστήματος.
Η Beat επικαλείται  και τα αποτελέσματα αιφνιδιαστικών ελέγχων οι οποίοι έγιναν τους τελευταίους μήνες από τις φορολογικές αρχές και οι οποίοι ολοκληρώθηκαν χωρίς την παραμικρή παρατήρηση ή σύσταση.