Με βιωματική εκπαίδευση αλλά και την προσέλευση μεγάλου αριθμού μαθητών ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης  (από Δευτέρα 23/4 μέχρι Παρασκευή 27/4).
Την Παρασκευή 27 Απριλίου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, είχαν εγκατασταθεί ειδικά μηχανήματα και ειδικό αυτοκίνητο επίδειξης  προσομοίωσης ανατροπής και ανατροπής, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου του Δήμου, να διαπιστώσουν από μόνοι τους το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε τις ζώνες ασφαλείας, την επικινδυνότατα του να οδηγεί κανείς στο αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ, και να είμαστε πάντα προσεχτικοί στην οδήγηση.
Παράλληλα με το βιωματικό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής  από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσο Μαυρίδη. Στον χώρο της βιωματικής  εκπαίδευσης παραβρέθηκαν μαζί με τον Δήμαρχο , ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού κος Νικόλαος Γκαραβέλλας, ο συνδιοργανωτής και πρόεδρος του ΣΒΑΠ Γιώργος Κουράσης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΒΑΠ και πρώην Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας.


Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και καθιστούν την εκπαίδευση της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας των μαθητών επίκαιρη, αναγκαία και μέγιστη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου μας συνεργαζόμενο με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ) προωθεί δράσεις, που κύριο στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.  Η εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια περιελάμβανε καθημερινές ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” αλλά και από στελέχη του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, τους οποίους ευχαριστώ, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτών των δράσεων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.