Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης  βρέθηκε  σήμερα στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου μαθητές  και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, του 28ου και του 21ου Δημοτικού Σχολείου, ζωγράφισαν θέματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα και τον Πειραιά, υπό την καθοδήγηση των εικαστικών δασκάλων τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018» ενώ τα υλικά ζωγραφικής   προμήθευσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς.
Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του, τόνισε πως το  εικαστικό δρώμενο του 28ου και του 21ου Δημοτικού  Σχολείου, είναι μια όμορφη πρωτοβουλία. Μάλιστα ο κ. Μώραλης εξέφρασε τη χαρά του που ο Διευθυντής του 28ου Δημοτικού  Σχολείου κ. Νανόπουλος τυχαίνει να είναι και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. «Βρισκόμαστε στην ανακαινισμένη πλατεία Αλεξάνδρας όπου μία ομάδα ζωγραφίζει το σπίτι του Τσίλερ και μια άλλη ζωγραφίζει τα καράβια και τη θάλασσα», είπε ο κ. Μώραλης, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουν μπει τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους στο πνεύμα των «Ημερών Θάλασσας».  Τέλος, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς  που χορήγησε τα χρώματα και όλα τα υλικά για να μπορούν να ζωγραφίζουν τα παιδιά.
Ο Διευθυντής του 28ου Δημοτικού  Σχολείου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, δήλωσε, ότι είναι μια πρωτοβουλία ενταγμένη στις «Ημέρες Θάλασσας», με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά να ζωγραφίζουν. Όπως εξήγησε, το  τελευταίο εικαστικό έργο που φτιάχνουν είναι από τη σχολική τους «διαδρομή», που είχαν στο Δημοτικό Σχολείο και πρόσθεσε ότι  τα παιδιά το χαίρονται. Φτιάχνουν – πρόσθεσε - δύο πίνακες: ο ένας πίνακας είναι με θέμα τη θάλασσα,  καράβια με χρώματα και το άλλο έργο έχει θέμα την πλατεία Αλεξάνδρας και το σπίτι του Τσίλερ, σε αυτή τη γραφική στροφή. Είναι επίσης το 21ο Δημοτικό Σχολείο  - όπως είπε - που ζωγραφίζει  μαζί μας και κάνει ένα δικό του έργο. Ο κ. Νανόπουλος  υπογράμμισε ότι πρέπει να υποστηρίζονται τέτοιες δράσεις διότι ανεβάζουν το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών.
Το «παρών» στο εικαστικό δρώμενο έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.