Προς:

  1. κ. Μαρούλα Πλήκα, Δημοσιογράφο

  1. Εφημερίδα «Αυγή»
            Υπόψη Κυρίου Άγγελου Τσέκερη,
            Διευθυντή


Κυρία Πλήκα

Σε δημοσίευμά σας στην εφημερίδα Αυγή της 8.6.2018 αναφέρετε: «…Πάντως στη συγκέντρωση της Πέλλας ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου κινήθηκε στη λογική «όποιος υποστηρίζει τη λύση της σύνθετης ονομασίας είναι εθνοπροδότης».
Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την αναληθή, αυθαίρετη και συκοφαντική παραχάραξη της ομιλίας μου. Το αντίθετο μάλιστα είπα: «Σεβόμαστε ως δημοκρατικοί πολίτες τις αντίθετες με τις δικές μας απόψεις. Απαιτούμε όμως να σέβονται και τις δικές μας απόψεις. Ιδιαίτερα μάλιστα απαιτούμε να μας σέβεται η Ελληνική Κυβέρνηση». Ούτε από τα λεγόμενά μου, ούτε από το περιεχόμενο και το νόημα των λεγομένων μου, προκύπτει κάτι τέτοιο. Δεν αποκάλεσα ούτε υπονόησα κανέναν «εθνοπροδότη». Δεν συνηθίζω στο δημόσιο λόγο μου να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους. Άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως ακραίους, εθνικιστές κλπ. όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Εσείς προσωπικά αυτούς τους γνωρίζετε καλά.
Η άσκηση διατεταγμένης δημοσιογραφίας, δεν σας τιμά. Σας καλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.



Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ


ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ


Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.