Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βραβεύτηκε χθες, από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ», κατά τη  2η  Γιορτή  Εκπαίδευσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018», στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.  Ο κ. Μώραλης παρέλαβε τιμητική πλακέτα  από τον Πρόεδρο του  Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ»,  κ.  Νίκο  Μακρυπλίδη. Στην απονομή ήταν  και ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  αφού ευχαρίστησε  τους κυρίους  Μακρυπλίδη και Αυτιά για τα καλά τους λόγια,  τόνισε ότι «είμαστε μια πόλη που έχει πολλά προβλήματα ακόμη και θα έχει προβλήματα».  Ωστόσο, όπως είπε «είμαστε μια ομάδα, κι εγώ κι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που προσπαθούμε. Εργαζόμαστε, προσπαθούμε, δουλεύουμε. Άλλες φορές καταφέρνουμε  να έχουμε θετικά αποτελέσματα από τη δουλειά μας, άλλες φορές -όπως έχω ξαναπεί- τα προβλήματα μάς ξεπερνούν. Αλλά  πιστεύω ότι δουλεύουμε ώρες,  δουλεύουμε έντιμα, δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, αλλάζουμε σιγά-σιγά πράγματα. Τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα».

 Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι μια πόλη δεν αλλάζει μέσα σε 3-4 ή 5 χρόνια στη χώρα αυτή,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να κάνεις μια παιδική χαρά, θες περίπου 12 μήνες διαδικασιών». Δραστηριοποιούμαστε σε δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια- υπογράμμισε - όμως προσπαθούμε.
Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόθεση να τον βραβεύσουν, για την προσπάθεια –  όπως σημείωσε -  αφού το αποτέλεσμα θα το βραβεύσουν ή όχι οι δημότες σε περίπου ενάμιση χρόνο. Εκεί  κρινόμαστε όλοι,  επεσήμανε ο Δήμαρχος. Προς το παρόν επιβραβεύονται οι προσπάθειες ή κάποια πράγματα τα οποία βλέπετε  να αλλάζουν, κατέληξε.
Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την οικογένεια  Μακρυπλίδη για την καλή συνεργασία που  έχουν το διάστημα  που βρίσκονται στον Πειραιά, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, αλλά και τους σπουδαστές  για την προσπάθεια που κάνουν  και εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον, να έχουν την ευκαιρία για περισσότερες συνέργειες στην πόλη.
Ανέφερε ότι συνδράμουν πάντα όλες τις προσπάθειες του Δήμου, με τους φοιτητές,  με  τους εκπαιδευτικούς. «Έχουμε μια άλλη συνεργασία και αυτή τη συνεργασία επιθυμώ να έχουμε με όλα τα εκπαιδευτήρια»,  τόνισε ο κ. Μώραλης.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό σημείωσε ότι  «Ο Ολυμπιακός για λίγο ξαποσταίνει και θα τραβήξει τον δρόμο του  μπροστά όπως πρέπει. Έχει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη, έναν παντοδύναμο ιδιοκτήτη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και θα κάνει ό,τι πρέπει για να πάμε μπροστά, ο οποίος βοηθάει  παράλληλα και την πόλη  πάρα πολύ».
 

Ο Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ»,  κ.  Νίκος  Μακρυπλίδης, υπογράμμισε ότι  ως  Εκπαιδευτικός Οργανισμός έχουν έρθει  πρόσφατα  στον Πειραιά και από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους έχουν εντυπωσιαστεί  που βλέπουν  ότι   έχουν να κάνουν με μια  πόλη που είναι πιο μπροστά σε καθαριότητα, σε οργάνωση και κοινωνικότητα από την Αθήνα.  Γι’ αυτούς τους λόγους –όπως είπε  - θέλουμε να βραβεύσουμε τον Δήμαρχο του Πειραιά, διότι θεωρούμε ότι είναι τύχη για τους πολίτες του Πειραιά να έχουν τέτοιον άνθρωπο επικεφαλής του Δήμου.

Ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς ανέφερε ότι το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά τιμά  ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον Δήμαρχο του Πειραιά, ο οποίος -όπως  είπε - «προσπαθεί από το πρωί ως το βράδυ και πολλές φορές τη νύχτα».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στα περίπτερα με εκθεσιακό υλικό από όλα τα τμήματα που διαθέτει ο Όμιλος, καθώς και στα  περίπτερα  των Τοπικών Συλλόγων του Πειραιά, τα οποία φιλοξενεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι : κ.κ.  Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αλέξανδρος Αργουδέλης,  Στέλιος Γαϊτανάρος και Γιάννης Μελάς.  Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.  Η Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου  της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Κατερίνα Δουρέκα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.