Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, κρίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει μια συμφωνία με την πΓΔΜ «επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα».
Η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα περαιωθεί στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Την πρόταση μομφής ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αλλά για τα ζητήματα δεδηλωμένης που εγείρονται, λόγω της διαφωνίας Καμμένου και προκαλώντας τον πρωθυπουργό «που κρύβεται, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του».
Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας, «καλωσόρισε» την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, λέγοντας ότι «και αν δεν υπήρχε έπρεπε να την εφεύρουμε» ενώ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ, του Σαμαρά που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα σε ένα θέμα που αποτελεί πληγή, το θέμα της ονομασία των βόρειων γειτόνων μας».