Δικογραφία για σπείρα που διέπραττε κλοπές από ΑΤΜ, με τη μέθοδο μπλοκαρίσματος της εξόδου των χρημάτων κατά τις αναλήψεις ποσών (Transaction Reversal Fraud - TRF), σχηματίστηκε από αστυνομικού του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία δύο γυναικών ηλικίας 30 και 25 ετών, καθώς και ενός 40χρονου άνδρα, όλοι τους αλλοδαποί υπήκοοι. Η σε βάρος τους δικογραφία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά περιπτώσεις διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, τα εν λόγω άτομα το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές χρηματικών ποσών από ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, επέλεγαν να κάνουν αναλήψεις χρηματικών ποσών με τη χρήση τραπεζικών καρτών ξένης χώρας που διέθεταν, μπλοκάροντας την έξοδο των χρημάτων, τα οποία αποσπούσαν στη συνέχεια χωρίς να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους. Όπως διαπιστώθηκε διέπραξαν συνολικά 24 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών χρημάτων από ΑΤΜ σε Κιλκίς, Ιωάννινα, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας συνολικά πάνω από 29.000 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ανακάλυψη συνεργών τους και την εξακρίβωση της συμμετοχής τους σε τυχόν παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.