Η Τες Τόμσον Χάλεϊ, μια 37χρονη γυναίκα από το Κεντάκι, αντιμετωπίζει την κατακραυγή, αφού σκότωσε και φωτογράφισε μια ηλικιωμένη αρσενική καμηλοπάρδαλη σε ένα σαφάρι στη Νότια Αφρική. Το ταξίδι έγινε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μια φωτογραφία της Τάλεϊ με το σώμα του ζώου κυκλοφόρησε πρόσφατα στα κοινωνικά μέσα, προερχόμενη από μια ανάρτηση στο Facebook που έκανε πέρυσι και που έχει διαγραφεί από τότε. Η Τάλεϊ έγραφε:
«Οι προσευχές για το δικό μου κυνήγι -όνειρο ζωής- έγιναν πραγματικότητα σήμερα! Βρέθηκε αυτή η σπάνια μαύρη καμηλοπάρδαλη και την ακολούθησα για αρκετή ώρα».
Την φωτογραφία πόσταρε στο twitter ο λογαριασμός του AfricaDigest δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ιστορία. Χαρακτηρίζοντας την Τάλεϊ ως «Λευκή Αμερικανίδα άγρια που είναι εν μέρει νεάντερταλ», το tweet έχει μοιραστεί πάνω από 50.000 φορές. Ορισμένες δημόσιες προσωπικότητες εξέφρασαν επίσης την οργή τους.
View image on TwitterView image on Twitter
White american savage who is partly a neanderthal comes to Africa and shoot down a very rare black giraffe coutrsey of South Africa stupidity. Her name is Tess Thompson Talley. Please share
Το κυνήγι καμηλοπάρδαλης είναι νόμιμο στη Νότια Αφρική, εάν έχει προκαθοριστεί σε πάρκο παιχνιδιών. Ωστόσο, η ιστορία της Τάλεϊ χτύπησε τον συναγερμό σχετικά με τη θανάτωση των καμηλοπάρδαλων ως τροπαίων, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότερες από 100.000 στον πλανήτη.

Σε απάντηση στην κατακραυγή της φωτογραφίας της, η Τάλεϊ δημοσίευσε μια δήλωση στο CBS News. «Αυτό λέγεται διατήρηση μέσω της διαχείρισης παιχνιδιών», ανέφερε, εξηγώντας ότι η καμηλοπάρδαλη που κυνηγούσε ήταν παλιά και επιρρεπής στην επίθεση νεαρών καμηλοπάρδάλων. «Τώρα που η καμηλοπάρδαλη έχει φύγει, οι νεότερες μπορούν να αναπαραχθούν».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.