«Δεν είναι σοβαρά πράγματα για έναν Επίτροπο και δη Επίτροπο Οικονομικών να έρχεται και να χαριεντίζεται» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη συμφωνία για τη μείωση των συντάξεων.
«Να λέει pacta sunt servanda από τη μία μεριά και από την άλλη θα δούμε με τον φίλο μου τον Ευκλείδη τι θα κάνουμε στον προϋπολογισμό. Από ένα σημείο και πέρα δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία αυτών των ανθρώπων. Δεν έδωσε δείγματα σοβαρότητας ο Μοσκοβισί», συμπλήρωσε σε σκληρούς τόνους η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Σκάι.
Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας διαφορετική σημειώνοντας ότι το μόνο που θα αλλάξει με την έξοδο από το πρόγραμμα είναι το «ότι θα σταματήσουν να μας πληρώνουν».
«Ποια χώρα βγήκε από τα μνημόνια με τα δεδομένα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα σήμερα; Δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε. Το μόνο που θα συμβεί είναι ότι τα μέτρα έρχονται, το υπέρογκα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί και το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα σταματήσουν να μας πληρώνουν», σημείωσε.
«Δεν επιτρέπεται να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ παράλληλα έκανε λόγο για υψηλά πλεονάσματα-θηλιά. «Τα υψηλά πλεονάσματα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση είναι θηλιά για την ανάπτυξη και την οικονομία μας. Μόνο αν παραχθεί πλούτος και μπούμε σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης θα αναπνεύσει ο Έλληνας. Το θέμα μας δεν είναι μόνο να επιστρέψουμε τα χρήματα στους δανειστές», τόνισε.