to-ekkremes-tou-kammenou-akrobasies-me-fonto-to-skopiano
Στη θέση ότι θα επιμείνει στην ψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών επέμεινε ο Πάνος Καμμένος, με την υποσημείωση ωστόσο ότι θεωρεί απίθανο να έλθει η συμφωνία στη Βουλή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε ότι για να φτάσει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή πρέπει να προηγηθούν κάποια βήματα στη γείτονα που ο ίδιος εκτιμά ότι θα κρατήσουν περισσότερο από δύο χρόνια.
«Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019» τόνισε κατά την έναρξη της συνέντευξης. «Στηρίζω τον Αλέξη τον Τσίπρα, στηρίζω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά εάν γίνουν όλα και πάμε στους 151, πρέπει να λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ότι «η συμφωνία δεν θα κυρωθεί είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο» και ότι ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη βούλησή του ή με εκλογές ή με δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Το Βόρεια Μακεδονία το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Είπα ότι όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός. Εάν, όταν και εφόσον. Ο κ. Κοτζιάς είναι εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης με δύο κόμματα. Έχει προσωπικές απόψεις, με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά όταν είναι υπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι ευτυχής που έγινε η διαπραγμάτευση. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τους Μακεδονομάχους είχαν παραδώσει τα πάντα. Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος Μακεδονομάχος, είχε υπογράψει το Μακεδονία σκέτο. Στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους».
Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον Ant1, ο υπουργός επιτέθηκε κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Πιερ Μοσκοβισί και την επίθεση που δέχθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση: Αυτό αποδεικνύει ότι το μόνο που θέλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι «να μειωθούν οι συντάξεις και να καταστραφεί η χώρα, για να κερδίσουν την εξουσία», είπε ο κ. Καμμένος.
Επανερχόμενος στο Σκοπιανό και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση του που είχε εκφράσει το 2014 ότι θα ρίξει όποια Κυβέρνηση προσπαθήσει να περάσει συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ με την ονομασία «Μακεδονία», απάντησε ότι επιμένει σε αυτή του τη θέση και όταν ο «κόμπος φτάσει στο χτένι», θα το κάνει πράξη, ενώ κατηγόρησε για υποκρισία του σημερινούς «Μακεδονομάχους» οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ξεπουλήσει τα πάντα.
Τέλος ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης μομφής της ΝΔ, βουλευτές των ΑΝΕΛ, του αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν πιέσεις να προχωρήσουν σε αποστασία και ότι με πρωτοβουλία  του Δημήτρη Καμμένου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, έγιναν προσπάθειες να κλειστούν ραντεβού με στόχο να πειστούν οι βουλευτές του να αποχωρήσουν και να ενταχθούν στη συνέχεια σε ένα κεντροδεξιό φορέα, ο οποίος θα είχε και την στήριξη κάποιων επιχειρηματιών.