Μητσοτάκης: Θα επαναφέρουμε το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ | in.gr


Τα συγχαρητήριά του στους επιτυχόντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος τόσο στους επιτυχόντες όσο και σε όσους «απέτυχαν» σημείωσε ότι «η ζωή είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, η οποία τονίζει πως «υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης».
«Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές του κ. Γαβρόγλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση δείχνουν ότι o υπουργός αντί να επιλύσει τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης τα μεταφέρει από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια.
  • Πανελλαδικές: Εισαγωγή με βαθμό 3 σε ΤΕΙ που γίνονται πανεπιστήμια
Έτσι, υποψήφιος με βαθμολογία στο 3 θα εισαχθεί φέτος σε ΤΕΙ, αλλά θα πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.